Uppkopplad minisuv ska locka unga

Ford ska tackla sin vikande försäljning i Europa med en uppkopplad minisuv. Röststyrning och appar är vad ungdomar i dag vill ha när de köper bil, enligt Ford.
Annons

Uppkopplad minisuv ska locka unga
Tänk så glad man kan bli av lite appar i en bil! Klicka för fullstorlek!

Vill du sitta högt utan att för den sakens skull ha en stor bil? Då tillhör du den växande skara människor som tilltalas av minisuvar och här kommer Fords bidrag till kategorin. 

EcoSport bygger på Fords b-plattform, som även huserar Fiesta och B-Max, och är faktiskt redan till försäljning i Brasilien där den också tillverkas. Detta är den europeiska versionen som till utseendet ser likadan ut.

För att understryka hur viktigt Ford anser att det är att vara uppkopplad valde man att presentera EcoSport under den pågående Mobile World Congress i Barcelona. Fords förhoppning, genom att locka med appar i bilen, är att öka sin försäljning i Europa.

Ford meddelar att EcoSport kommer att utrustas med Ford Sync Applink System som kan röststyra appar och även Emergency Assistance som kopplar ihop lokal räddningstjänst med bilens passagerare i händelse av en olycka. 

Tre olika motorer blir aktuella: 1,0-liters EcoBoost på 125 hk, 1,5-liters bensinmotor på 110 hk och en 1,5-liters diesel på 90 hk.

Annons
Annons
Rulla till toppen