Mercedes har en lysande stjärna – på riktigt

De som är riktigt stolta över sin Mercedes kan numera tillföra lite extra stjärnglans. Som originaltillbehör finns det en upplyst stjärna att montera i grillen. Snyggt eller bara dålig smak – vad tycker du?


Som original tillbehör hos Mercedes-Benz finns det numera en upplyst grillstjärna för eftermontering. Den treuddiga stjärnan i grillen lyses upp av en optisk fiberslinga som får ljus från lysdioder.

Stjärnan i grillen lyses bara upp när bilen står stilla. Stjärnan tänds när man låser upp sin Mercedes med nyckeln, eller när motorn slås av, eller när dörren öppnas, eller bagageluckan öppnas. Belysningen är påslagen i 15 sekunder.

Den upplysta Mercedes-stjärnan finns till GL- och M-klass modeller. Inom kort tillkommer samma teknik till E-klass, C-klass och CLS-modellerna. Den upplysta stjärnan kan dock inte kombineras med Distronic eller Distronic Plus. Modeller som inte från början har en stjärna i grillen kan förstås inte heller utrustas med detta tillbehör. Priset i Tyskland är cirka 300 euro.

Nu frågar vi er läsare: är detta en lysande idé eller bara tecken på dålig smak?

Ett lysande tillbehör (= gasa). Näää, det var inte snyggt (= bromsa).
348
167