Spyker B6 Venator Concept – första bilden

Victor Muller planerar en comeback efter Saab-äventyret och här har vi bilen som ska få tillbaka Spyker i strålkastarljuset: B6 Venator Concept. Men Victor Muller hävdar att B6 Venator inte är en Porsche 911-killer – vad är den då?

Spyker B6 Venator Concept Geneva 2013

"The Wall Street Journal" bjuder bara på en enda bild, ännu så länge, men det är första riktiga fotot på Spyker B6 Venator Concept.

Hittills har vi bara fått två små smakprov på Victor Mullers comeback hos Spyker. Men av någon anledning väljer Muller amerikanska "The Wall Street Journal" för att berätta (nästan) allt om nya B6 Venator Concept.

För "The Wall Street Journal" berättar Victor Muller att Spyker fått ett kapitaltillskott på tio miljoner euro, tillräckligt för att skapa konceptbilen B6 Venator som snart visas upp på Genèvesalongen. Spyker B6 Venator Concept är en mittmotorvagn med mycket aluminium, kolfiberkaross, V6:a som ger 375 hk och en sexstegad automatlåda. Vikten sägs ligga kring 1.400 kilo.

Spyker B6 Venator Concept har händelsevis ett tydligt släktskap med Lotus Evora S, påstår The Wall Street Journal, och vi låter gärna er läsare ifrågasätta det påståendet. Kan det vara så att Spyker köpt chassi och drivlina från Lotus och sen satt sin egen kolfiberkaross ovanpå?

Enligt The Wall Street Journal ska Spyker B6 Venator få ett pris kring 125.000–150.000 euro och bilen är inte någon "Porsche 911-killer" säger Victor Muller, då alla sådana försök vore tokiga säger han. Venator kommer för övrigt från latinets "jägare" och användes även för en typ av djurtämjande gladiator i antikens Rom. Men Spyker B6 Venator är alltså inte byggd för att jaga 911:or, frågan är vilka huvudkonkurrenterna i så fall är?

Ser riktigt lovande ut, hoppas att Spyker får igång produktionen av B6 Venator.
358
141