Volkswagens Giugiaro X-GT Parcour

Varje år kommer designstudion Giugiaro med ett nytt koncept för genèvesalongen. Denna gång verkar deras Parcour dock inte vara någon större hit.

Giugiaros Parkourkoncept.

Klicka för fullstorlek för att se Giugiaros Parkourkoncept.

Giugaro kallar konceptet för "Parcour" som är en typ av atletisk disciplin som går ut på att få kroppen att ta sig förbi hinder på ett snabbt och kontrollerat sätt.

Volkswagen Giugiaro X-GT parcour

Giugiaro X-GT Parcour, livetwittrat från @AMchatter. Klicka för större bild.

Vår reporter på plats, Nisse Svärd, tycker inte alls om vad Giugiaro designat åt Volkswagen och amerikanska bilbloggen Jalopnik går så långt som att säga att konceptet är en rip-off av Bajaracern Rally Fighter. Vi tycker den liknar en korsning mellan en Chevrolet Camaro och en Lancia Stratos.

"Om X-GT ska vara någon form av "futurist-retro från slutet av 70-talet i 2010-talets crossovertänk så kanske jag kan förstå vad han tänkte. Tyvärr är det inte retrotänket som är grejen och konceptet faller platt på en annars framtidsspanande mässa", säger Nils.

Bilen kördes in på scen av Volkswagens chefsdesigner Walter da Silva. Att döma av kommentarerna på Twitter så är reaktionerna blandade men övervägande positiva. Vad tycker du?

Giugiaros Parkour Italdesign
Giugiaros Parkour Italdesign
Parcour är grym! (gasa) Nej fy för bövelen vad ful! (bromsa)
164
167