Mercedes: Sport och billig fyrhjulsdrift

Mercedes lanserar fyrhjulsdrift till en billig penning. Dessutom finns mässans kanske fräckaste småbil hos Mercedes! A45 AMG visas i ett snyggt specialutförande. Se bilderna här.

Det är publik debut för den nya fyradörrarscoupén Mercedes CLA.

Tyvärr är takhöjden i Mercedes CLA minimal.

I Mercedesmontern är det fullt fokus på små, kompakta modeller. Dels är det publik debut för den nya fyradörrarscoupén CLA. Baserad på den lilla A-klassen finns här en slank sedan-kaross med utmanade linjer med en längd som tar den in i mellanklassen – inte långt ifrån en C-klass i storlek. Snyggast är inte taklinjen utan den avslutande ankstjärten på bakluckan. Bilen är en utpräglad coupé. En provsittning av baksätet visar att takhöjden är minimal – inte långt ifrån tvådörrarsbilen C-klass Coupé.
 
En annan krydda till kompaktklassen är att både A- och B-klass nu kommer med fyrhjulsdrift. De är först ut med Mercedes nya 4Matic-system som ger större möjligheter att skräddarsy karaktären på drivningen beroende på modell.

En välkommen nyhet är att även C220 CDI kommer som 4Matic.  Det gör fyrhjulsdriften mer nåbar. Några svenska priser på de nya 4Matic-versionerna är dock inte klara.

Mercedes A45 AMG - mässans fräckaste småbil!, enligt Nisse Svärd.

Men fräckast bland salongens småbilar är nya A45 AMG med världens starkaste tvålitersmotor! Turboladdningen ger 360 hästkrafter vilket innebär hela 181 hk/liter. Fyrhjulsdrift är standard för att hantera kraftutvecklingen. Inte blir det sämre i lanseringsversionen som Mercedes visar upp i montern. Kaxig färgsättning kryddas med en rejäl takvinge och DTM-inspirerade "slitsar" innan framhjulen. Vill ha-faktorn hos GTI-fansen är hög. Vem trodde att årets hetaste, starkaste och mest dekaltrimmade GTI skulle komma från Mercedes?

Du som inte har lust att lägga en smärre förmögenhet på en A45, det finns alternativ. A-klass kommer också med en ny tillbehörsserie kallad "Sport", där du kan ge din vanliga A180 en starkare personlighet.

Min dröm är att någon gång köpa en Mercedes AMG.
210
103