Stefan Jacoby hälsade på i Volvomontern

Den sparkade Volvochefen Stefan Jacoby besökte Genèvesalongen – trots att han inte fått nytt jobb i bilbranschen. "Jag vill lägga det som varit bakom mig", säger han till TT.

Stefan Jacoby kollade in de nya Volvomodellerna på Genèvesalongen. "Det ser bra ut", säger han till TT.

Nu är det ett drygt halvår sedan Stefan Jacoby avgick som vd för Volvo Personvagnar, strax efter att han drabbats av en stroke. Han fick beskedet via ett brev ungefär två år efter att han tillträdde.

Men på onsdagen besökte han ändå bilsalongen i Genève. Enligt TT var Stefan Jacoby solbränd efter tre veckors semester i Brasilien.

"Jag vill lägga det som varit bakom mig. Från min sida finns inga 'hard feelings' mot Volvo", säger Stefan Jacoby till TT.

Volvo visade upp sex ansiktslyfta modeller på bilmässan, och Stefan Jacoby var själv delaktig i projektet att ta fram bilarna. Nils Svärd kallade till och med bilarna "Stefan Jacoby Edition". Men ännu har Stefan Jacoby inte hittat något nytt jobb.

"Jag är för ung för att inte jobba, men känner ingen brådska. Jag har inget att bevisa för mig själv eftersom jag gjort så mycket", säger han.

Jag tror Volvo har bra chanser att överleva krisen även utan Jacoby.
206
78