Honda Civic Tourer: stilfull storlastare

Honda visade upp nya Honda Civic kombi som konceptbil. Med slanka linjer och ny snål diesel ska Honda utmana Golf Variant och Auris Touring. I montern fanns också en näst intill produktionsfärdig NSX – mer verklig än man först kan tro.
Annons

Honda Civic Tourer: stilfull storlastare
Designspråket fortsätter Hondas inslagna linje med en avantgardisk design och med en flackt fallande fönsterlinje ger konceptbilen en stilistisk coupékaraktär – lite av en Shooting Brake för kompaktklassen.

Honda har inte haft en kombi i kompakt-klassen sedan Aerodeck-versionen av den sjätte generationens Civic slutade tillverkas 2001. Idag väljer allt fler kunder i C-segmentet en kombiversion – i Sverige är kombiandelen i klassen många gånger över 60 procent. Därför visar Honda upp en konceptbil som ger en föraning om hur kommande Civic Tourer kommer att se ut.

Trots den slanka designen hävdar Honda att Civic Tourer ska få innerutrymmen som motsvarar de bästa i klassen. Håller Honda vad de lovar innebär det en bagagevolym på väl över 500 VDA-liter. Det återstår att se då Honda historiskt sett har haft relativt små bagageutrymmen. Dagens Accord Tourer är minst i klassen.

Honda Civic Tourer: stilfull storlastare
Tyvärr fick vi inte se interiören, men utsidan ser mycket övertygande ut.

Motorn i konceptbilen är Hondas nya 1,6-litersdiesel på 120 hästar. Några officiella förbrukningssiffor är ännu inte klara, men Honda tror att utsläppet understiger 100 g/km.

Honda Civic Tourer ska byggas i brittiska Swindon och dyker upp på marknaden i början på 2014.

I Hondas monter står också den senaste konceptbilen av sportbilen NSX. Honda har bekräftat att en NSX snart är redo för lansering och NSX Concept gav ett väldigt produktionsfärdigt intryck, trots de djärva linjerna. Inte minst inredningen påvisade att en marknadslansering inte är långt borta. Motorn blir en mittmonterad V6-motor som får hjälp av två elmotorer på var sitt framhjul.

Annons
Annons
Rulla till toppen