Film: Har nya Peugeot 208 GTI vad som krävs?

Brittiska Auto Express har fått en förhandstitt på nya Peugeot 208 GTI. Frågan är bara, kan den axla sitt arv?
Annons

 

Den franska Peugeot-mannen pladdrar på om hur stark motor nya Peugeot 208 GTI har. ”Zuhöndred horsepöwör” säger han övertygande så att vi ska bli imponerade. Men alla som någon gång har stiftat bekantskap med riktig körglädje vet att det aldrig är motorstyrkan som är ensamt avgörande.

Auto Express tar därför en promenad ner för memory lane och kikar närmre på två gamla favoriter som har blivit ikoner för vad körglädje handlar om. Två bilmodeller som även står på testlagets privata parkeringsplatser här på ams, nämligen Peugeot 205 GTI och Peugeot 106 Rallye. Auto Express tar även en tur med den lite nyare och snabbare 306 Rallye.

Men redan här börjar den moderna tidens krav på komfort och säkerhet sätta sina spår. 306 Rallye förmedlar inte riktigt den där 100 procent rena körupplevelsen som de mindre och äldre pegorna, trots att den har fler hästkrafter.

Peugeot ska vara stolta över att de har skapat världens bästa GTI med 205, men de kommer alltid att få dras med att deras nylanseringar aldrig kan bli lika bra. Kan alla hästkrafterna i den nya 208 GTI väga upp för att skapa sann körglädje i en modern bil som måste vara säker, bekväm och därmed tung? Håll utkik härpå hemsidan den 16:e april, för då kommer vår första rapport.

Annons
Annons
Rulla till toppen