Geely säger nej till Fisker

Henrik Fisker lämnade företaget som bär hans eget namn med buller och bång. Nu är han arbetslös – men har ändå köpt en ny Fisker Karma.
Annons

Geely säger nej till Fisker
Vad Henrik Fisker ska göra nu är oklart. Han köpte dock en Fisker Karma i samband med att han lämnade in sin företagsbil. ”Jag ville stödja min lokala säljare”, säger han till Detroit News.

Pressmeddelandet från Fisker var kortfattat och innehöll inte mycket mer än uppgiften att företagets grundare och vd, Henrik Fisker, lämnar företaget omedelbart.

Exakt varför han slutade på Fisker avslöjade han inte, men i en intervju med Detroit News förklarar han åtminstone några fler detaljer.

”Det är förmodligen det svåraste beslutet jag någonsin tagit, men det var ett nödvändigt beslut eftersom jag hade flera stora motsättningar med styrelsen. Det hade varit fel att stanna”, säger han till Detroit News.

På flera nyhetssajter ryktades det om att Henrik Fisker avgick eftersom han inte kom överens med styrelsen om att sälja Fisker till kinesiska Geely, som också äger Volvo.

”Det handlade inte om försäljningen av bolaget, utan om affärsstrategier”, säger Henrik Fisker.

Enligt Reuters är Geely inte längre intresserade av att köpa Fisker. Anledningen är enligt Automotive News China att Fisker har ett stort lån från USA:s energimyndighet med invecklade villkor – något som Geely inte är intresserade av att sätta sig in i. Nu är bara kinesiska Dongfeng kvar som spekulant.

Trots att 2012 var ett mycket olycksdrabbat år för Fisker, med bland annat en stor återkallelse, är Henrik Fisker positiv. Han är fortfarande övertygad om att laddhybrider är ”den bästa lösningen, som ger frihet att åka hur långt man vill”.

Annons
Annons
Rulla till toppen