Hennessey Venom GT snabbast i världen

Med en toppfart på 427,6 km/h hävdar Hennessey att deras Venom GT är världens snabbaste bil som går att köpa. Men skynda dig att slå till, snart är den begränsade serien av Hennessey Venom GT slutsåld.
Annons


Vilken bil är egentligen snabbast? Bugatti Veyron Super Sport har Guinness officiella toppfartsrekord på 431,1 km/h, satt 2010. Men det 30-tal Veyron Super Sport som levererats till kund (modellen lär vara slutsåld) har en elektronisk toppfartsspärr på 415 km/h för att skona däcken.

Nu hävdar amerikanska tuningföretaget Hennessey att de har världens snabbaste bilmodell efter det att Venom GT kört 265,7 mph – 427,6 km/h – på en tre kilometer lång militärflygplats, Lemoore Naval Air Station i Kalifornien.

Körningen av Brian Smith skedde redan den 9:e februari och förhållanden var inte helt optimala, raksträckan räckte helt enkelt inte för att få fram bilens fulla potential. Hennessey antyder redan att det blir fler toppfartsförsök, bara man hittar en lämplig raksträcka. Enligt egna beräkningar tror Hennessey att toppfarten för Venom GT ligger över 270 mph, alltså över 435 km/h.

Hennessey Venom GT har en 7,0-liters V8-motor som med hjälp av dubbla turboaggregat ger 1.260 hk och otroliga 2.120 Nm. Toppeffekten är en del av förklaringen till att Hennessey Venom GT slog Koenigseggs Guinnessrekord på 0-300 km/h, tiden sänktes från 14,53 till 13,63 sekunder.

Enligt Hennessey ska man bara tillverka 29 exemplar av Venom GT och hälften av dessa är redan bokade. Broschyren för Hennessey Venom GT går att ladda hem som pdf-dokument genom att klicka på länken.

Hennessey Venom GT snabbast i världen
Hennessey Venom GT kostar 1,2 miljoner dollar, passa på nu när kronan är stark! Bild: Hennessey. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Hennessey Venom GT snabbast i världen
Vad sägs om ett vridmoment över 2.000 Nm vid 4.000 rpm? Foto: Hennessey. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Hennessey Venom GT snabbast i världen
Foto: Hennessey. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Hennessey Venom GT snabbast i världen
Foto: Hennessey. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen