Volvos testförare greps i Zürich

Volvo testade två svarta XC60 i Schweiz och blev stoppade av polisen. "Bilarna prejades av en piketstyrka", säger informationschefen.
Annons

Volvos testförare greps i Zürich
Ingenjörerna på Volvo Personvagnar testade motorer men i Schweiz tog det stopp.

Under torsdagen greps tre av Volvo Personvagnars testförare i Zürich. Enligt Göteborgs-Posten var det hela en ”James Bond-liknande situation” – och Volvo PV:s informationschef, Per-Åke Fröberg, säger att det inte handlar om ett pr-trick.

Nyhetsbyrån TT skriver att åtminstone ett dussin poliser med dragna vapen deltog. Bilarna hade takantenner och en laptop på förarsätet.

”Tydligen har något uppfattat det här som misstänkt på något sätt och larmat den schweiziska polisen. Tipsaren hade uppgivit att de här personerna bedömdes vara beväpnade”, säger Per-Åke Fröberg till GP.

Volvoingenjörerna ägnade sig åt motorutveckling och eventuellt kan det handla om den nya fyrcylindriga motorfamiljen med både bensin- och dieselmotorer.

”Polisen tog detta på allvar och bilarna prejades av en piketstyrka på en gata i centrala Zürich och grep våra tre kollegor. De släpptes efter en och en halv timme med ursäkten att det var ett misstag. Det var en dramatisk dag på jobbet för våra ingenjörer men det slutade utan några problem och någorlunda lyckligt”, säger Per-Åke Fröberg till GP.

”Så kan det gång när man testar nya motorer”, avslutar han.

Annons
Annons
Rulla till toppen