Renault Twin-Z, konceptbilen som formar Twingo

En eldriven Renault Twin-Z konceptbil visar detaljer som kan få kommande Twingo att skapa habegär.
Annons

Renault Twin-Z, konceptbilen som formar Twingo

Renaults konceptbil Twin-Z har flera läckra och påkostade detaljer som man vanligtvis inte finner på småbilar i den här klassen. Som dubbla triangellänkar och Öhlinsdämpare på bakaxeln. Genom att ha hjulen ända ute i hörnen så kan man ha avancerade hjulupphängningar utan att det inkräktar för mycket på innerutrymmena.

Det är inte helt långsökt att tolka namnet på konceptbilen, Twin-Z, som att det är nya Twingo som får ta del av några av de uppvisade detaljerna.

Twin-Z är helt eldriven och har en aktermonterad elsnurra som kan generera 68 hästkrafter och 226 Nm. Detta ger den 980 kilo lätta och 3,6 meter korta bilen en toppfart på 130 km/h och en räckvidd på 161 km. Driver gör den på bakjhulen.

Konceptbilen har fyra dörrar varav de bakersta är eldrivna självmordsdörrar. Denna konstruktion eliminerar b-stolparna och öppnar upp kupén i den lilla bilen. Hela inredningen är belyst av ljusslingor som följer inredningens konturer. Stolarna är gjorde så ljusa och tunna som möjligt och är täckta av ett vattenavvisande och brandsäkert tunt material som gör stolsramen synlig. Allt för att skapa en känsla av rymd i den lilla bilen.

Infoteinmentsystemet styrs via en läsplatta som är monterad mellan framstolarna. Många av de här läckra detaljerna är naturligtvis förbehållna denna flashiga konceptbil, men de är också en studie i vad vi kan finna för läckerheter i kommande Renault Twingo. Renault har ambitionen att Twingo ska erbjuda kunderna en hög grad av personifiering, alltså att kunden kan skräddarsys sin bil med utrustning.

Annons
Annons
Rulla till toppen