Porsche Cayenne får ett ansiktslyft

Snart visar Porsche upp en ansiktslyft version av bilen som blivit symbolen för lyxiga suvar. Uppdaterad design och en helt ny V6-motor ska hålla modellen fräsch några år till.
Annons

Porsche Cayenne får ett ansiktslyft
Porsche Cayenne uppdateras försiktigt för att hålla modellen fräsch i ytterligare några år. Foto: SB Medien

Snart är det halvtid för andra generationen Cayenne och Porsche planerar snart att visa upp en ansiktslyft version. Dessa spionbilder kommer från södra Tyskland och vi kan se att det framför allt är strålkastarna som är maskerade.

Fronten hämtas till viss del från faceliftade Porsche Panamera med nydesignade strålkastare, nya luftintag och uppdaterade led-strålkastare. Även bakpartiet förändras försiktigt med nya baklampor.

När Porsche visade upp Panamera facelift kom också en oväntad nyhet. V8-motorn i Panamera S ersätts med en helt nyutvecklad 3,0-liters V6-motor med dubbla turbo. Den är både starkare (420 hästar och 520 Nm) och 18 procent snålare än den gamla V8-motorn på 4,8 liter.

Eventuellt kan samma V6-motor också dyka upp i Cayenne S när Porsche lanserar den ansiktslyfta versionen. Premiär för Cayenne facelift blir förmodligen på Frankfurtsalongen i höst eller på Genèvesalongen i vår.

Annons
Annons
Rulla till toppen