OFFICIELL: MG CS Crossover Concept

Skisser på en ny konceptbil från MG läckte först ut på nätet, men nu har vi de officiella uppgifterna. MG CS Crossover Concept ger sig in i getingboet av små och mellanstora suvmodeller, där måste man ha en tuff design för att sticka ut.
Annons

OFFICIELL: MG CS Crossover Concept
MG CS Crossover Concept ska visas i Shanghai, 20 april för media. Återstår att se hur verkliga planerna är på en crossovermodell. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Senaste konceptbilen visades på Auto China i Beijing 2012 och där gjorde MG Icon succé. Icon blev utsedd till showens bästa konceptbil av besökarna.

Men MG verkar inte ha brist på idée. Först läckte det ut två bilder på en ny konceptbil och senare under fredagen fick vi den officiella pressreleasen från MG på ”CS Crossover Concept.

Konceptbilen är designad av MG:s Global Design Director, Anthony Williams-Kenny, och det sägs att han blandat den brittiska smaken med klassiska MG-attribut.

Som vi kan se på skisserna verkar det vara en crossover i ungefär samma storleksklass som Icon, vilket signalerar att den tekniska plattformen hämtas från Roewe 350 och MG 5. Men i väntan på att Shanghai Auto Show öppnar för media 20 april får vi avvakta med närmare detaljer.

I Storbritannien säljs just nu bara MG6, men den ska följas av minibilen MG3 och kompaktbilen MG5. Att MG även funderar på en crossovermodell är uppenbart men det återstår att se hur konkreta de planerna är, och hur bilen tas emot i Shanghai. Ännu så länge har vi bara två illustrationer men pressdagarna i Shanghai närmar sig snabbt.

OFFICIELL: MG CS Crossover Concept
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen