Mazda visar hur man sitter med stil

Det finns läckra möblemangslösningar för dig som är mer intresserad av bilar än av inredning. Mazda har på senare tid visat ambitiösa designambitioner och även letat sig utanför garaget.
Annons

Mazda visar hur man sitter med stil

Mazdas nya designtema Kodo har vunnit flera priser för fina formgivningar. Nyligen vann Mazda 6 2013 års Red Dot Design Award för sin design, och förra året fick Mazda CX-5 utmärkelse av tidningen Auto Bilds läsare.

Mazda 6 ingick dessutom i finalen för Årets Världsbils designpris. De två övriga bilarna var Aston Martin Vanquish och Jaguar F-Type. De två sistnämnda anses vara något av det vackraste som kan nöta en asfaltsväg, så det är onekligen ett erkännande av Mazdas produktutformning.

För att understryka varumärkets vurm för design deltog Mazda nyligen vid Milan Design Week där biltillverkarens designchef, Ikuo Maeda, tog med sitt senaste verk. Men det var ingen bil som avtäcktes under designmässan i Italien. Det var en stol.

Stolen har stora likheter med bilarnas design, hävdar Meado. Den ska, liksom övriga verk inom Kodo-designen, se ut att vara på väg, även när den står still. Designen är inspirerad av vilda djur som förbereder sig för ett utfall, och ska visa vägen för kommande Mazdamodeller.

Mazda visar hur man sitter med stil
Ikou Maeda, Mazdas designchef, i sin senaste kreation.
Annons
Annons
Rulla till toppen