Officiell: Nya, snygga Mercedes GLA

Nu har vi fått det stora, officiella bilderna på Mercedes GLA Concept och dessutom en reklamvideo. Mercedes GLA är en crossover som kan ta upp kampen med Evoque, X1 och Q3. Tekniskt grundar sig GLA på B-klass och nu väntar vi bara på att Mercedes gör en GLA 45 AMG också.
Annons

Officiell: Nya, snygga Mercedes GLA
Nya Mercedes GLA ska försöka slå sig in i det getingbo där alla biltillverkare vill vara just nu. Kan GLA mäta sig med Range Rover Evoque, till exempel? Klicka på bilden för att hoppa till bildgalleriet.

Sakta i backarna, ska vi kanske säga. Mercedes har inte ens hunnit visa upp konceptbilen GLA och redan längtar vi efter GLA 45 AMG, men det beror på spionbilderna. En sak i taget och på lördag 20:e april ska Mercedes GLA Concept visas upp för media på Auto Shanghai 2013.

Mercedes hade lite otur med GLA Concept då bilderna läckte ut på nätet en dag för tidigt. Men nu har vi fått de stora bilderna från Mercedes GLA Concept och de hittar du i bildgalleriet längst ner på sidan. Dessutom har vi fått Mercedes reklamfilm som visar GLA Concept.

Designmässigt ser vi drag av både A- och B-klass som crossovern GLA delar teknik med. Mercedes GLA är 438 centimeter lång, 198 bred och 158 centimeter hög. Hjulbasen känner vi igen med sitt axelavstånd på 270 centimeter. Konceptbilen rullar på 20-tumsfälgar med 255/45R20-däck, knappast standard på seriemodellen men det ser onekligen rätt tufft ut och får plats bra i hjulhusen.

 

Även drivlinorna lyfts över från B-klass till nya Mercedes GLA, med vidhängande sexväxlad manuell låda med sjustegad 7G-DCT automat som tillval. Med de mindre motoralternativen blir Mercedes GLA framhjulsdriven men de större motorerna får Mercedes 4Matic som standard.

Nya modellen GLA är en av tre suvmodeller som Mercedes planerar att lansera inom några år. GLK väntar på ett generationsskifte (det första) och även Mercedes ska ge sig in i ”suv-coupé-segmentet” med helt nya MLC (utmanare till BMW X6 och kommande Audi Q6). Du som vill läsa alla detaljer om Mercedes GLA Concept kan klicka på länken och få hem pressreleasen som pdf-dokument.

Vad säger ni läsare, kan nya Mercedes GLA slå an samma känslosamma sträng som lockat så många nya kunder till Range Rover Evoque?

Annons
Annons
Rulla till toppen