Världspremiär: Octavia RS avslöjad på Ringen

För första gången kan vi presentera bilder på en omaskerad Skoda Octavia RS som pressas runt Nürburgring. Svartlackade 19-tummare och röda bromsok – läckert!
Annons


Nåja, vi överdrev kanske en aning när vi sade att den är helt omaskerad. Fortfarande är det kantdelarna av luftintaget i nedre fronten som är dolda. Vi fick ju en försmak på hur Octavia RS ska se ut när Skoda själva råkade publicera bilderna på sin webbsida i december. 

Den officiella premiären har Skoda valt att förlägga till den klassiska engelska fartfesten Goodwood Festival of Speed i juli. 

Precis som Skodas officiella bilder har Octavia RS kantiga utblås bak och en fast vinge monterad på bakluckan. Effekten vet vi ännu inget om men vi hoppas att det kommer röra sig om en påplussad Golf GTI-motor på 230 hk och drygt 350 Nm. Eftersom nya Octaiva är lättare än föregångaren kommer den få en prestandaförbättring även med en mindre motor. 

Det har pratats om fyrhjulsdrift men antagligen kommer Audi/VW protestera mot det eftersom man egentligen inte vill ha konkurrens från Skoda. De får ju som bekant inte vara för bra. 

Klicka här för att se alla bilderna när Skoda Octavia RS kränger sig igenom kleines karusell på Nordslingan!

Annons
Annons
Rulla till toppen