De tio bästa bilarna 2013 – enligt ägarna själva

Brittiska Auto Express har bett sina läsare ranka de bästa bilmodellerna och fått in betyg från 46.000 bilägare. Topplistan med de tio bästa bilarna rymmer flera överraskningar. BMW 3-serie blir till exempel nia och Mercedes E-klass tia i listan – men vilken modell tror du är bäst?
Annons

De tio bästa bilarna 2013 – enligt ägarna själva
Är Skoda Yeti den bil som har mest nöjda ägare? Frågar vi läsarna till Auto Express så är svaret ja. ”The Auto Express Driver Power car satisfaction survey” har faktiskt haft en Skoda i topp tre år i rad.

Vilken bil är bäst? Frågan är enkel att ställa men inte lika lätt att besvara. Brittiska Auto Express har skickat ut frågan till sina läsare för tredje året i rad och fått tillbaka betyg från inte mindre än 46.000 bilägare.

”The Auto Express Driver Power car satisfaction survey 2013” presenteras i sin helhet i det senaste numret av tidningen. Men redaktionen bjuder på en del detaljer på sin sajt och hela listan över de ”10 bästa bilarna” finns i rutan nedtill.

Betygen i sin helhet visar att läsarnas genomsnittliga betyg på sina bilar hamnar på 74,7 procent, vilket är två procentenheter lägre än fjolårets resultat. Chris Herbert på Auto Express förklarar det lägre betyget med att bilarna inte blivit sämre utan att förväntningarna snarare har ökat hos bilägarna. Ett exempel på det är att snittbetyget för problemfrihet (reliability) ökade med tre procentenheter till 90,7 procent jämfört med undersökningen 2012.

Nykomlingar på listan är Land Rover Discovery och Renault Scenic. Chefredaktören Steve Fowler säger att de två biltillverkarna inte brukar hamna högt i de marknadsundersökningar som görs och att läsarnas betyg visar att Land Rover och Renault förbättrat sig.

Bästa brittiska bilmodell är Jaguar XF som hamnar på tredjeplats. En påkostad bilmodell som uppenbarligen möter de högt ställda förväntningar som ägarna har.

Men de två bästa bilmodellerna kommer från Skoda, Superb är tvåa och Yeti etta på listan från Auto Express. Läsarna korar Superb till ”bästa familjebil” och Yeti till ”bästa familjebilen i kompaktklass”. Yeti fick totalbetyget 92,65 procent, den högsta siffran som läsarna delat ut. Byggkvalitén hos Yeti fick också högt betyg, 96,25 procent.

Att Skoda är ett uppskattat varumärke i Storbritannien är uppenbart då Octavia letar sig in på en sjätteplats i ”The Auto Express Driver Power car satisfaction survey 2013”. Skoda har för övrigt vunnit undersökningen alla tre åren som den gjorts, 2011–2013.

Men vad säger ni läsare, speglar listan era egna erfarenheter? Är det rimligt att Alfa Giulietta är en av de tio bästa bilarna idag, liksom Land Rover Discovery? Och varför finns det ingen svensk bilmodell på listan?

De tio bästa bilarna 2013 – enligt ägarna själva
Britterna verkar omfamna Skoda med hull och hår, tvåa på listan ”The Auto Express Driver Power car satisfaction survey 2013” är Skoda Superb. Dessutom är Octavia sexa på listan. Tre modeller bland topp-tio, det är inte illa.

”The Auto Express Driver Power car satisfaction survey 2013”

1) Skoda Yeti
2) Skoda Superb
3) Jaguar XF
4) Renault Scenic
5) Mazda CX-5
6) Skoda Octavia
7) Alfa Romeo Giulietta
8) Land Rover Discovery
9) BMW 3-serie
10) Mercedes E-klass

Annons
Annons
Rulla till toppen