Volvos ägare storsatsar på elbilar

Kinesiska Volvoägaren Geely ska utveckla elbilar tillsammans med Detroit Electric – den nya, amerikanska elbilstillverkaren. Frågan är om också Volvo är med på ett hörn?
Annons

Volvos ägare storsatsar på elbilar
Geely ska bygga en eldriven version av Emgrand EC7 tillsammans med Detroit Electric. Den kommer i två versioner: med en räckvidd på 16 respektive 26 mil.

Bilsalongen i Shanghai är i full gång och där meddelade kinesiska Geely Automotive Group att ett nytt samarbete inletts med Detroit Electric. Det handlar om ett ”strategiskt partnerskap” för att utveckla elbilar.

Detroit Electric väcktes till liv i mars efter många år i dvala. Elbilstillverkaren ska bygga en helt eldriven bil som baseras på Lotus Elise.

Det nya samarbetet mellan Geely och Detroit Electric ska resultera i en elversion av Emgrand EC7. Den ska lanseras under första kvartalet 2014. Säljmålet på några års sikt är 30.000 bilar årligen.

”Jag är säker på att vi kan bli ledande med helt eldrivna bilar på den kinesiska marknaden under de kommande 18 månaderna. Det kommer bli en produkt i världsklass”, säger Albert Lam, vd för Detroit Electric.

Pressmeddelandet avslöjar ingenting om att också Volvo skulle få använda elbilsteknik från Detroit Electric. Bakom varumärket Geely Automobile finns bland annat Zhejiang Geely Holding Group som köpte upp Volvo Personvagnar 2010.

Volvo visade nyligen upp en uppdaterad C30 Electric som kan laddas på 1,5 timme.

Volvos ägare storsatsar på elbilar
Geely ska tillsammans med amerikanska Detroit Electric tillverka en elbil, Emgrand EC7-EV, som ska vara färdig redan nästa år. Bilen premiärvisas i Shanghai. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen