Dagens köp: Vild familjekombi

Det krävs kompromisser för att en familj ska kunna fungera. Hur hittar man en bil som är både praktisk och rolig? Eller, varför nöja sig med en trist diesel när man kan skratta hela vägen till bankrutt i en Mercedes C 63 AMG?
Annons

Dagens köp: Vild familjekombi
Dagens köp: Vild familjekombi
Klicka på bilden för att komma till annonsen!

Om man måste motivera varför man ska köpa en mellanklasskombi med 457 sugmotor hästar hämtade ur en 6,2-liters V8 är det något som är snett. Visst, den kanske är dyr att försäkra, men den låter ju så härligt. Ja, den dricker ohemult mycket bensin, men den låter ju så härligt. Och visst, den kanske inte är så snäll mot miljön, men den låter ju så härligt. 

Dagens köp: Vild familjekombi
Diskret bakdel som försetts med diffusor och kvadrupla avgasutblås. Det luktar prestanda. Klicka för fullstorlek!

Häggenäs Automobile har en riktig pärla till C 63 till salu. 2008 års modell, två ägare, 5.500 mil, gråmetallic, svart läder och navigation. Inget avancerat val men tryggt och lättsmält om man nu skulle behöva sälja bilen igen. 

Vad underbart att kunna äga en bil där både familjen och bagaget får plats samtidigt som omkörningar klaras av i ett huj. I testet mellan Mercedes C 63 AMG och BMW M3 konstaterade testchefen att ”Det står snabbt klart att Mercedes har ett övertag vid plötsliga infall av brutalaccelerationer” och att ”AMG:n har ett visst hamrande i fronten men det klart dominerande ljudet kommer från det fint avstämda avgassystemet. Det är mycket show med överraskande mycket smatter på avdrag”. 

Till skillnad från tidigare AMG-modeller i C-klassen är detta den första som inte lidigt av brutal understyrning och även om just detta exemplar inte har diffbroms som tillval duger den gott till att elda bakdäck med, om man nu gillar sådant. Som testchefen skrev: ”Mercedes C 63 AMG är brutalt snabb i alla lägen, samt lättast att ställa upp och hålla på sladd”.

Vinjetten Dagens köp är tänkt att ge lite perspektiv på begagnatköpet. Redaktörerna på auto motor & sport sätter själva upp riktlinjerna och försöker sedan hitta den mest udda eller roliga bilen. Ful eller snygg spelar ingen roll – men helst ska det vara en framtida klassiker.

• Frågan är – vad tycker du? Kommentarsfältet är öppet!

Dagens köp: Vild familjekombi
Alla ”riktiga” bilar har bulor på huven! Klicka för fullstorlek!
Annons
Annons
Rulla till toppen