Rusning efter pickuper – Ford anställer 2.000

Amerikanerna köper pickuper som aldrig förr. Dodge Ram och Ford F-150 ökar mer än någonsin och nu anställer Ford 2.000 personer för att möta efterfrågan.
Annons

Rusning efter pickuper – Ford anställer 2.000
Ford F-150 är alltjämt de amerikanska bilköparnas favorit. Försäljningen ökade med 24 procent i april. Konkurrenten Dodge Ram ökade med 49 procent!

I bilkrisens spår kanske du trodde att alla bilköpare väljer en liten, snål småbil. Inte i USA! Försäljningen av stora pickuper från de tre stora koncernerna General Motors, Ford och Chrysler har tillsammans ökat med 29 procent i år. Bilklassen är den som ökar snabbast under 2013.

Allra bäst går det för Dodge Ram som ökade försäljningen med hela 49 procent under april 2013, jämfört med samma månad förra året. För Ford F-150 är motsvarande siffra 24 procent.

Ford ska nu anställa mer än 2.000 personer vid fabriken i Kansas City för att kunna möta efterfrågan på F-150 och nya Transit. Ford har som mål att skapa 12.000 jobb i USA innan 2015 – ett mål som nu är uppfyllt till tre fjärdedelar.

”Byggmarknaden ökar, vi ser tillväxt i USA:s ekonomi och lastbilssegmentet växer tre gånger snabbare än branschen i genomsnitt. Ford F-150 är Amerikas favoritpickup, och vi ska förstärka verksamheten i Kansas City för att säkerställa att vi har tillräckligt många bilar för att möta efterfrågan”, säger Joe Hinrichs, chef för Ford i Amerika.

Annons
Annons
Rulla till toppen