Till salu: Maserati Quattroporte – som kombi!

Snart kan du lägga beslag på en mycket ovanlig Shooting Brake-version av Maserati Quattroporte. Du får vapenförvaring och champagnekylare till ett – faktiskt! – riktigt bra pris.

Klart du ska köpa en Maserati Quattroporte i Shooting Brake-utförande! Den säljs på Villa Erba-auktionen den 25 maj. Foto: RM Auctions

Så här praktisk har en Maserati aldrig tidigare varit. Foto: RM Auctions

Om det bara är den opraktiska, men vackra, sedankarossen som hindrar dig från att köpa en Maserati Quattroporte kan RM Auctions snart erbjuda räddningen. På den exklusiva auktionen vid italienska Villa Erba finns en mycket ovanlig Maserati Touring Bellagio Fastback till salu.

Den här Shooting Brake-modellen byggdes totalt i fyra exemplar av karosserifirman Touring Superleggera. Just det här exemplaret har tidigare ägts av den italienske finansmannen och tidigare Ducatichefen Carlo Bonomi.

I utrustningslistan finns bland annat justerbart baksäte, kylfack för champagnen, tv-skärmar i nackstöden samt – självklart i en Shooting Brake – ett fack för två gevär.

Passa på att ropa in denna vackra Riva Ariston Cadillac medan du ändå håller på. Utgångspris cirka 1,6 miljoner kronor.

"Den nya ägaren av denna fantastiska bil kan parkera framför vilken femstjärnig restaurang som helst, och dessutom njuta av att ha den mest imponerande bilen på jaktturen", skriver RM Auctions, som sätter utgångspriset till mellan 700.000 och en miljon kronor. Sätt det gärna i relation till vad en ny Mercedes CLS Shooting Brake kostar – och den har definitivt tillverkats i fler exemplar än fyra.

Auktionen innehåller även en del andra godbitar. Bland Ferraribilarna finns en ovanlig 550 Barchetta, en 599 XX, en F40, en 288 GTO, en F50 och en Enzo. Anglofilen kan lägga beslag på en Jaguar XJ220 som förväntas säljas för 1,7 miljoner kronor.

Jag tycker kombi-Maseratin är riktigt snygg!
216
150