Skoda visar fem bilar i Wörthersee

På Wörthersee-träffen ska Skoda visa upp konceptbilen ”Rapid Sport Concept”. Aggressiva detaljer och stora luftintag väcker våra förhoppningar om en ny, billig GTI-modell – kan det här vara en första föraning om Rapid RS? Dessutom visar Skoda fyra andra, sportiga modeller vid Wörthersee-träffen.
Annons

Skoda visar fem bilar i Wörthersee
Så här ser den alltså ut i verkligheten, Skoda Rapid Sport Concept . Är taket sänkt, eller är det bara skissen? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT HOPPA TILL BILDGALLERIET MED FLER FOTON

Nu vet vi lite mer om vad Skoda ska hitta på till den stora GTI-träffen vid sjön Wörthersee, i Österrike. Fem bilar ställs ut och förutom konceptbilen Rapid Sport blir det nya Octavia Kombi med sportpaket, Citigo Motorsport och Fabia RS Motorsport UK Edition tillsammans med rallybilen Fabia S2000.

Första Octavia RS kostade 179.000 kronor i Sverige, ”en tusenlapp per hästkraft”, och det var attraktivt 2001 vilket gjorde RS-modellen till en storsäljare. Sedan dess har priserna stigit och RS-modellerna är betydligt mera påkostade än första generationen var.

Men kanske kan det bli en fortsättning på den ursprungliga RS-idén, fast den här gången med Skoda Rapid som grund. Rapid är något av en ”back-to-basic” modell som påminner mycket om första generationen Octavia. Och att även Rapid kan bli tuff vill Skoda visa på Wörthersee-träffen i Österrike med konceptbilen ”Rapid Sport Concept”.

Så många konkreta detaljer om Rapid Sport får vi inte reda på ännu, mer än att exteriörkulörerna är ”Corrida Red” och ”Steel Gray” och Rapid Sport har 19-tumsfälgar. Inredningen ska bli sportig med bland annat stolar från Recaro och sportratt. De nya bilderna som kom på Skoda Rapid Sport Concept under onsdagen visar breddade skärmar och större spårvidd, liksom en kraftigt markerad diffusor bak.

Luftutsläppet på motorhuven skulle kunna betyda en turbomotor med stort kylningsbehov under huven på Skoda Rapid Sport, men det är ännu så länge bara en förhoppning. Varför inte 1,4-motorn från VW Polo GTI med 180 hk?

Annons
Annons
Rulla till toppen