Den är världens bästa bil – men köp den inte!

I alla fall enligt Consumer Report. Den vedertagna amerikanska tidningen rankar Tesla Model S som den bästa bil de någonsin har testat. Ändå kan de inte rekommendera dig att köpa den.
Annons


Ingen bil har någonsin visat så bra resultat i Consumer Reports hårda testmall som Tesla Model S. Efter att ha genomgått de rigorösa testerna fick elbilen betyget 99 av möjliga 100, vilket är det högsta betyg som den amerikanska konsumentupplysningstidningen någonsin har utdelat till en bil. 

Det oslagbara betyget beror främst på att Model S kombinerar egenskaper som att den är tyst, miljövänlig och sportigt snabb trots att den är lyxigt komfortabel. ”Tesla Model S… accelererar, svänger och bromsar som en sportbil, den är bekväm och tyst som en lyxbil och är långt mer energieffektiv än de bästa elhybridbilarna”, säger Jake Fischer, ansvarig för biltesterna på Consumer Reports.

Ändå kan inte Consumer Report rekommendera sina läsare att köpa sig en Tesla Model S. Detta beror på att Tesla fortfarande är ett så pass nytt företag utan ett tillräckligt etablerat nät av återförsäljare och serviceverkstäder. Biltillverkarens korta historia gör det även svårt för Consumer Report att sia om bilarnas andrahandsvärde eller kvalitet.

Den goda nyheten om Model S toppresultat kommer som medvind i en nedförsbacke nu när Tesla för första gången visar svarta siffror. Årets första kvartal blev också det första som den amerikanska elbilstillverkaren visade vinst, sedan man startade för ett decennium sedan. Även aktien sköt i höjden så pass att den haussevarnades av industrianalytikern David Kiley.

Alla är dock inte beredda att hålla med om Teslas förträfflighet.

Annons
Annons
Rulla till toppen