Officiell: Lamborghini Egoista – ensam njutning

Under en galamiddag i lördagskväll presenterade Lamborghini oväntat en helt ny konceptbil: ”Egoista”. Namnet kommer från att bilen bara har plats för en person, nämligen föraren.
Annons

Officiell: Lamborghini Egoista – ensam njutning
Lamborghini Egoista är en konceptbil som ska fira Lamborghinis 50-årsjubileum. KLICKA PÅ BILDEN FÖR HOPPA TILL BILDGALLERIET MED ÖVER 20 STORA FOTO!

Under söndagkvällen fick vi äntligen den officiella pressreleasen från Lamborghini för konceptbilen Lamborghini Egoista. Konceptbilen presenterades under lördagskvällen då Lamborghini hade en stora galamiddag med inbjudna VIP-gäster och helt oväntat rullade Egoista ut framför publiken.

Lamborghini Egoista presenterades för den häpna publien av vd Stephan Winkelmann, tillsammans med VW Groups chefsdesigner Walter de Silva.

Efter Veneno och Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario Edition trodde vi att Lamborghini visat tillräckligt många nyheter i år, men det var fel.

I pressreleasen kan vi läsa att Lamborghini Egoista har en 5,2-liters V10-motor med 600 hk och tillsammans med de yttre detaljerna gissar vi då att det är Lamborghini Gallardo som är grunden i Egoista.

Som vi ser finns det bara plats för en person i Lamborghini Egoista och enligt Walter de Silva är konceptbilen ämnad för de som gillar att falla för frestelser, och har en svaghet för det extravaganta – därav namnet Egoista, det vill säga ”självisk”.

Förarutrymmet är placerat i mitten och tillverkat i kolfiber och aluminium. Den futuristiska utformningen ska ge känslan av en cockpit i ett flygplan och insteget sker på samma sätt som i ett stridsflygplan, genom att fälla upp ”glashuven”. Att åla sig ner i sittbrunnen går relativt smidigt, men som det står i pressreleasen för Lamborghini Egoista så krävs det smidigheten hos en ”Top Gun” för att komma ut igen.

Enligt Walter de Silva är Lamborghini Egoista trogen den linje som grundaren Ferruccio Lamborghini bestämde när han skapade världens första supersportbil, Miura. Då valde Ferruccio bort baksätespassagerarna för att han ville ha den perfekta viktfördelningen som bara en mittmotorbil kan ge. Lamborghini Egoista väljer också bort passagerare och sätter föraren – piloten – i centrum.

Missa för övrigt inte vår bildalbum nedan, där hittar ni ett 20-tal bilder på nya Lamborghini Egoista i högupplöst format.

Annons
Annons
Rulla till toppen