Hollywoodstjärna kör kinesisk Saab 9-5!

BAIC Automotive Group tar Nicolas Cage och Saab Performance Team till sin hjälp för att kränga bilar i Kina. Det är Saab 9-5 i ny tappning i form av BAIC Senova D.
Annons

 

När Saab gick i konkurs var det inte alla som blev arbetslösa, lyckligtvis. Saab Performance Team fick nya arbetsuppgifter i Kina med att trixa med BAIC Automotives före detta Saab-modeller Senova, eller Shenbao. För att kunna sälja ordentligt med bilar har man tagit Hollywood-stjärnan Nicolas Cage till sin hjälp för att demonstrera hur det är att köra bil i Kina. 

I ett uttalande sade BAIC:s marknadsavdelning: ”Vi valde Nicolas Cage som talesperson för vår lyxmärke ”Shenbao” både för att han är en Oscar-vinnande skådespelare och filmlegend, samt att han medverkat i en rad filmer om bilar. Mr. Cages actionelement matchar Shenbaos sportiga karaktär, något som vi kommer att fokusera på i våra marknadsplaner. Han ska medverka i sex filmer i år vilket ger oss en god möjlighet att marknadsföra Shenbao-bilar.”

BAIC erbjuder Senova D (Shenbao) med tre turboladdade motoralternativ: 1,8 l, 2,0 l och 2,3 l. Regissören Oliver Megaton, ansvarig för filmer som Taken 2 och Transporter 3, gillar att överdriva och därför har bilarna i filmen ett mustigt V8-sound och rikligt med däcksskrik. 

Filmen ovan är reklamfilmen för Shenbao med Nic Cage. Filmen nedan är en demonstration av Saab Performance Team (som nu heter DynaTech Performance Team – samma gubbar dock).

Annons
Annons
Rulla till toppen