Ska BMW och Pininfarina göra ny 8-serie?

Vi ska hållas på sträckbänken till 24:e maj, då BMW premiärvisar konceptbilen Pininfarina Gran Lusso Coupé. Vi får ett par illustrationer som smakprov och kan inte släppa tanken – är det nya 8-serien som BMW och Pininfarina ger prov på?
Annons

Ska BMW och Pininfarina göra ny 8-serie?
De här linjerna känner vi inte riktigt igen från BMW 6-serien. Pininfarina Gran Lusso Coupé kan faktiskt vara en helt ny bilmodell. Klicka på bilden ovan för att hoppa till bildgalleriet med högupplösta foton.

BMW har alltid haft ett gott öga till ”lyxbilsutställningen” Concorso d’Eleganza Villa d’este i norra Italien. Flera spännande konceptbilar har presenterats här och de flesta minns nog läckra BMW M1 Concept från 2008, BMW 328 Hommage från 2011 och fjolårets BMW Zagato Coupé.

Även det här året tar BMW hjälp av externa krafter för att blåsa in nya vindar på designavdelningen. Den 24:e maj ska man premiärvisa nya konceptbilen ”BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé”.

Så mycket detaljer får vi inte, mer än att bilen får en V12-motor under huven.

Linjerna på Pininfarina Gran Lusso Coupé antyder ett släktskap med BMW:s 6-serie Coupe men karossvecket från framskärmen, över handtaget och fram över baklyktorna stämmer inte. Även om nu Pininfarina fått fria händer att ”skoja till” en 6-serie så är det osannolikt att man skulle ändra något som kräver så mycket arbete. Såvida inte BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé är något helt nytt?

Det har ryktats om en fortsättning på insomnade 8-serien (E31, 1989–1999) och inte minst ”M8” är ett modellnamn med trevlig klang, som dessutom var på tal förra gången det begav sig. Men det är bara spekulationer, ännu så länge, vi får vänta till 24:e maj på fler besked från BMW om Pininfarina Gran Lusso Coupé.

Annons
Annons
Rulla till toppen