Ford utnyttjar Rysslands suv-sug

Den ryska marknaden skriker efter suvar och crossovers och Ford är inte sena att haka på. Nu börjar Ford bygga EcoSport i Ryssland. Man passar även på att lägga 1,8 miljarder på att bygga en ny motorfabrik.
Annons

Ford utnyttjar Rysslands suv-sug
Så här glada kommer ryssarna bli när de får köpa sina ryskbyggda EcoSport!

Fords ryska joint venture Ford Sollers kommer att bygga den nya crossovern EcoSport i Ryssland från och med nästa år, enligt ett uttalande från Ford. 

”Den ryska marknaden kommer att bli den största i Europa inom de kommande åren och är en viktig del av vår tillväxt”, sade Fords europeiska chef Stephen Odell i ett uttalande. 

Produktionen av Ford EcoSport ska sätta igång under andra halvan av nästa år i en av de två fabriker i Tatarstan som drivs av Ford ryska joint venture. Tatarstan ligger cirka 100 mil rakt öster om Moskva.

Marknaden för crossovers växer och det är därför som Ford vill ligga i framkant. Enligt Autonews Europe berättade Ted Cannis, chef för Ford Sollis, att Ford EcoSport gör att en helt ny målgrupp får upp ögonen för Ford. I detta segment finns knappt några konkurrenter och de som finns importerar sina bilar till Ryssland, vilket gör dem dyrare. Genom att bygga EcoSport i Ryssland kan Ford sälja bilen till ett lägre pris. 

Dessutom har Ford Sollers precis börjat bygga en ny motorfabrik för 1,8 miljarder kronor. Cirka 500 personer väntas få jobb i fabriken som ligger i Yelabuga i Tatarstan. Fabriken ska tillverka tre olika versioner av Fords 1,6-liters EcoBoost-motor från och med december 2015. Fabriken har en årlig kapacitet på upp till 105.000 enheter med möjlighet till en ökning om upp till 200.000 motorer. Minst 30 procent av ryskbyggda Fordbilar utrustas med dessa motorer. 

Annons
Annons
Rulla till toppen