Nya BMW 2-serie redan avslöjad

Tycker du att BMW 1-serie är ful? Lugn, snart lanseras nya 2-serie Coupé och den blir betydligt snyggare. De första bilderna har redan läckt ut.
Annons

Nya BMW 2-serie redan avslöjad
1-serien i coupéutförande byter namn till 2-serien och lanseras senare under året. Klicka för att se fler bilder hos 2Addicts.

BMW har fått utstå en del kritik för designen på 1-serien. Kanske kan allt rättas till nu när coupé- och cabrioletversionerna närmar sig. Båda två byter namn till 2-serien, enligt BMW:s nya namnstrategi.

Tanken var att BMW skulle visa upp coupéversionen av 2-serien senare under året – eventuellt på bilsalongen i Frankfurt i september. Men redan nu ligger bilder på bilen, nästan helt omaskerad, på entusiastforumet 2Addicts. Vi kunde visa spionbilder från en uppmärksam ams-läsare redan i mars, och i april fångades den på Nürburgring.

Fronten på BMW 2-serie är betydligt mer konventionell än på 1-serien med slankare strålkastare. Just det här exemplaret är en M235i, vilket bland annat betyder större luftintag och blå M Performance-bromsok.

Produktionen av BMW 2-serie börjar enligt 2Addicts i november. I Europa kan vi förvänta oss tre bensinvarianter (220i, 225i samt M235i) och tre dieslar (218d, 220d och 225d).

Annons
Annons
Rulla till toppen