Nissan ger bättre garanti – retroaktivt

Äger du en Nissan Leaf? Då kan du glädja dig åt en utökad, retroaktiv garanti som gäller batterikapaciteten. Nissan garanterar nivå nio på batteriet (av tolv möjliga) efter fem års körning.
Annons

Nissan ger bättre garanti - retroaktivt
Nissan försöker vinna över de tveksamma till att titta närmare på Leaf. Skulle det passa dig att få utökad garanti på batterikapaciteten?

Efter lanseringen 2011 har det sålts mer än 10.000 Nissan Leaf i Europa, 62.000 totalt i världen. Det gör Nissan Leaf till den världens mest sålda elbil, även om man i koncernledningen hade hoppats på ännu mer.

Under dessa två år har Nissans ingenjörer samlat fakta och åsikter från den varierande vardag som mött Leaf runt om i världen. Allt från hettan i Texas till långa vintrar i Norge – där Leaf blivit en extremt populär modell (tack vare skattebefrielse).

Mätfakta har utvärderats och det gör att Nissan nu kan gå ut med en förbättrad garanti för batteripaketet i Leaf.

Batterikapaciteten i Leaf mäts med streck på en tolvgradig skala. Den utökade garantin innebär att Nissan garanterar att batterikapaciteten når upp till minst nivå nio (9) på den tolvgradiga skalan, eller ”nio bar” som Nissan valt att benämna det. Garantin gäller fram till fem år eller 10.000 mil, vilket som nu skulle inträffa först.

Den nya, uppgraderade versionen av Nissan Leaf (den Leaf som byggs i Storbritannien, inte Japan) börjar säljas i denna månad i Sverige. Den förbättrade garantin gäller både ”nya” och gamla Leaf.

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen