Nya Opel Insignia har bara tre hjul!

I dag kom nyheten vi väntat på: de officiella uppgifterna om nya Opel Insignia. Frossa i all information om det nya infotainmentsystemet, en ny supereffektiv dieselmotor och 13 bilder!
Annons

Nya Opel Insignia har bara tre hjul!
En lyxigare interiör ska locka nya köpare till Opels flaggskepp Insignia. Klicka för fullstorlek!

Opels flaggskepp Insignia förfinas och lyfts lagom till den 65:e bilsalongen i Frankfurt. Bland nyheterna finns ett modifierat utseende både inne och ute, ett flertal nya motorer, några chassijusteringar samt ett nytt infotainmentsystem. 

Mittkonsolen har städats upp med färre knappar som resultat och den åtta tum stora pekskärmen styrs också med hjälp av en ny pekplatta placerad bakom växelväljaren. En nyhet är att infotainmentsystemet kan personaliseras med upp till 60 individuella inställningar såsom spellistor, telefonnummer och navigationsadresser. 

På ratten sitter nyutformade kontroller och det nya systemet är även röststyrt. Bonus är att röststyrningen ska kunna klara av flera kommandon samtidigt. 

Insignia fick i ams 4/2011 omdömet ”mycket bra styrning och underhållande chassi”. Opels tekniker ska nu ha ytterligare förfinat det chassit med modifieringar av krängningshämmare, stötdämpare och styrning vilket ska ha resulterat i lägre ljudnivå, mindre vibrationer och bättre åkkomfort. 

Nya Opel Insignia har bara tre hjul!
Snyggt och prydligt, Opel! Klicka för fullstorlek!

På motorsidan finns det en ny 2,0-liters turbodiesel på 140 hk och 99 g CO2/km. I halvkombiutförande med manuell låda ska den, enligt EU:s körcykel, klara 3,7 l/100 km (Sports Tourer 3,9). Trots den lilla förbrukningen finns 370 Nm av kraft tillgängligt tack vare en overboost-funktion. Det finns även en 2,0 BiTurbo med 195 hk och 400 Nm. 

På bensinsidan hittar vi den lilla 1,6 SIDI på 170 hk och 280 Nm. Tillval här blir en ny sexväxlad ”lågfriktionsautomat”.

Designen har uppdaterats med en lägre och bredare grill och led-varselljus. Skillnaderna mellan halvkombi och helkombi har gjorts tydligare, bland annat med hjälp av olika integrerade spoilers. På säkerhetssidan finns radar- och kamerabaserade hjälpsystem som adaptiv farthållare, blindzons- och frontkollisionsvarning och andra generationens parkeringsassistans.

Klicka här för att se alla bilderna på nya Opel Insignia i albumet!

Annons
Annons
Rulla till toppen