Batteribyte snabbare än att tanka!

Tesla visade i går upp den teknik som ska finnas på Tesla-stationer. Du som kör en Tesla åker helt enkelt in och byter batteri på en minut.
Annons

Batteribyte snabbare än att tanka!

Gratis eller snabbt. Det är valet du som Teslaförare behöver göra när du rullat in på en Teslastation och behöver mer el. Antingen bjuder Tesla på en fulladdning av batteriet, eller så byter en maskin batteriet på din bil till ett fulladdat. Snabbare än det tar att tanka en vanlig fossilbil.

Inte helt olikt en pressvisning hos Apple visade igår Tesla upp sin nya batteribytarstation. Elon Musk var helt svartklädd och publiken jublade. Under presentationen rullades en Tesla Model S in, samtidigt som en Audi A8 köder in på en bensinmack, streamat via länk. En tävling började där en maskin bytte batteriet på Teslan underifrån samtidigt som Audin tankades på vanligt vis.

Vem som vann kanske var föga överraskande. Men videon är ändå en intressant påminnelse om att det inte är omöjligt att lösa de problem som elbilar dras med idag. Att lagra el är inte så lätt, men med snabba batteribyten bör räckviddsångesten lindras något. Enda problemet nu är att det inte finns riktigt lika många Teslastationer som det finns bensinmackar.

Missa inte senaste ams där vi kör Tesla Model S mot BMW M6!

Annons
Annons
Rulla till toppen