Full Tank Challenge – framme vid målet

Uppdraget lät omöjligt: att köra över 180 mil på en enda tank, rakt igenom semestertrafiken i Europa. Nu är bloggarna Åsa Wallenrud och Håkan Nilsson framme i Saint-Tropez – hur gick det?
Annons

Full Tank Challenge – framme vid målet
Både Åsa Wallenrud (i Peugeot 508 1,6 HDI) och Håkan Nilsson (i Volvo V60 D2) lyckades ta sig till Saint-Tropez på en tank.

Tidigare i veckan gick starten för Full Tank Challenge, som anordnas av nybilsguiden Facit – en tävling där Åsa Wallenrud och Håkan Nilsson skulle köra från Köpenhamn till Saint-Tropez på en tank. Båda två insåg att det skulle bli svårt att nå destinationen, 180 mil bort, och många ams-läsare var också tveksamma.

Men nu, tre dagar senare, visar det sig att både Åsa och Håkan nått Saint-Tropez utan att tanka.

”Jag körde en bil som i sitt basutförande (och enligt Volvos egna siffror) ska klara av max 177 mil. Att jag dessutom hade ytterligare nio mil tillgodo när Åsa och jag kom fram, visar på att Volvo är en aning blygsamma med siffror. Jag är imponerad, djupt imponerad”, skriver Håkan Nilsson på sin blogg.

Åsa påpekade att hon inte försökt köra supersnålt hela vägen.

”Det jag vill tillägga är att jag inte alls har ansträngt mig å det yttersta. Har haft A/C på ca 80% av tiden. Jag har laddat mobil och GPS under resan och lyssnat på radio. Jag har haft normal packning och stannat en hel del”, skriver hon på Facitbloggen.

Annons
Annons
Rulla till toppen