Rapid Spaceback blir större och mindre

Skoda Rapid som kombi kommer att heta Spaceback. Den har en riktig kombibaklucka, men är faktiskt mindre än Rapid sedan. Mer glas på taket och på bakluckan är nyheter.
Annons

Rapid Spaceback blir större och mindre
En förlängd bakruta. Extrautrustningen du inte visste att du ville ha!

Skoda Rapid lirar i en intressant storleksklass. Den bygger på Polo-plattformen men är större än en Fabia och mindre än en Octavia. Den är nämligen i samma storlek som Seat Toledo, brodern på verkstadslinan.

Med en riktig kombibaklucka, vanliga Rapid har halvkombilucka som Saab 9-3, så blir det klyftiga bagageutrymmet mer lättillgängligt. Men faktiskt något mindre. När Rapid sedan har rekordstora 550 liter så får kombiköparna nöja sig med ändå ganska stora 415 liter i Spaceback. Med fällt baksäte är lastvolymen 1.380 liter. Nyheter på tillbehörslistan är flashig utrustning som panoramaglastak och en bakruta som går längre ned på bakluckan.

Golvet i bagagerummet är lika smart som i nya Octavia Combi och kan justeras i två höjder eller ställas som en lastvägg på höjden. Från b-stolpen och bakåt är Spaceback ny från vanliga Rapide, framför är det samma delar. Hjulbasen är densamma för de två versionerna men Spaceback har en 18 cm kortare totallängd eftersom överhänget bak minskats.

Två dieslar och fyra bensinare kommer att finnas på Europa-marknaden. I Greenline-version är siffrorna 3,8 liter per 100 km och 99 gram koldioxid per km.

Vår rutinerade testräv Fredrik Langendorf var imponerad av Rapids möjligheter vid provkörningen som du kan läsa här. Så denna kombi kan nog bli ett starkt alternativ för den som vill ha mycket praktiskt bilägande för pengarna.

Annons
Annons
Rulla till toppen