Spion: Caterham-trimmad Renault Alpine

Vi kan nu se de första bilderna av Renaults och Caterhams samarbete för att skapa en ny Alpine. Bilen är maskerad med en Lotus-kaross.
Annons

Spion: Caterham-trimmad Renault Alpine
Renault Alpine Caterham har en Elise-kaross, men under skalet döljer sig andra grejer.

Renault har kanske inga direkta problem med att bygga sportiga bilar. Många år inom F1 och läckerheter som Mégane R26R och Renault Sport Spider vittnar om det. Eller varför inte den gamla läckerheten Alpine?

Men för att kunna axla arvet av just denna klassiker så är det lika bra att göra det ordentligt. Och ingen har väl erfarenhet av att bygga lättviktsläckerheter som Caterham. Därmed är samarbetet givet för att skapa något som kan vara 2015 år läckraste nyhet.

Nyheten om samarbetet har vi tidigare skrivit om. På bilderna här kan vi se en tidig testmula för Renault Apline Caterham. Bilen är tvåsitsig och har mittmotor. Som bas för testmulan använder man en modifierad kaross från en Lotus Elise. Men under skalet döljer sig styrning, motor och chassi som utprovas för Alpine Caterham.

Kraftkällan förväntas bli en fyrcylindrig turbomotor på 1,6 liter som levererar runt 300 hästkrafter när du ber om det. Kan det här bli bilen som sätter GT 86/BRZ i skuggan när det gäller mest körglädje för pengarna?

Annons
Annons
Rulla till toppen