Spion: Smart Fortwo – eller Renault Twingo?

Smart planerar en ersättare till den minimala citybilen Fortwo – och försöker lura oss genom att klä ut bilen till en Renault. Eller är det i själva verket nya Twingo vi tittar på?
Annons

Spion: Smart Fortwo – eller Renault Twingo?
Minimala Smart Fortwo kommer snart i ny version, men för att luras har den klätts ut till en Renault Twingo. Foto: SB Medien

Det är hög tid för en ersättare till Smart Fortwo, och snart dyker den upp. Även Renault planerar en ersättare till dagens Twingo och det har ryktats om att Smart och Renault eventuellt ska utveckla de båda modellerna tillsammans.

Att utveckla den nya Smartmodellen tillsammans med en partner gör att utvecklingskostnaden sänks – Smart Fortwo delar nästan inga detaljer med större Mercedesmodeller.

Vår spionfotograf är på plats i Death Valley där många biltillverkare värmetestar sina nyheter innan de börjar säljas. Vi gissar att bilen på dessa bilder är en så kallad testmula – Smart försöker helt enkelt luras och förser därför testbilarna med detaljer från Renault Twingo för att vilseleda åskådarna.

Nästa generation Renault Twingo kommer enligt Automobilwoche enbart med fem dörrar, och därför gissar vi att detta alltså inte är nya Twingo, utan nästa generation Smart Fortwo. Vad tror du?

Testmulan gör det svårt att skaffa sig en uppfattning om exakt hur nya Smart Fortwo kommer se ut, men konceptbilen Forvision från 2011 ger en liten föraning om vad vi kan förvänta oss designmässigt.

Annons
Annons
Rulla till toppen