Gallardo Squadra Corse – ny men ändå inte

Lamborghini ger sig aldrig: här kommer ytterligare en specialmodell av Gallardo. Den här ska hylla företagets racingdivision.
Annons

Gallardo Squadra Corse – ny men ändå inte
Klisterdekaler ingår när du slår till på en Lamborghini Gallardo Squadra Corse. Du kan dock bara välja på gul, vit, grå eller röd exteriörfärg.
Gallardo Squadra Corse – ny men ändå inte
Med mattsvart vinge, 19-tumsfälgar och lackerade bromsok vill Lamborghini hålla liv i Gallardo ett tag till.

Vad gjorde du för tio år sedan? Lamborghini visade upp Gallardo och modellen har sålts sedan dess. Under de tio åren har Lamborghini släppt ett stort antal specialversioner av bilen för att hålla intresset uppe.

Nu är det dags igen. Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse hämtar namnet från företagets motorsportavdelning och får den numera välkända V10-motorn på 570 hästar, kopplad till den automatiserade växellådan E-gear.

Squadra Corse-modellen väger in på 1.340 kilo, en bantning på 70 kilo jämfört med vanliga LP560-4. Accelerationen till 100 km/h går på 3,4 sekunder och toppfarten ligger på 320 km/h.

Lamborghini bjuder också på en enorm bakvinge, alcanara- och kolfiberdetaljer på insidan och skalstolar. Premiär blir på bilsalongen i Frankfurt i höst – vi tolkar det som att ersättaren Cabrera dröjer ytterligare några månader.

Gallardo Squadra Corse – ny men ändå inte
Annons
Annons
Rulla till toppen