Kia Pro Ceed GT – svenska priser och bildgalleri

Nu rullar de första Pro Ceed GT med 204 hk turbomotor ut till de svenska Kia-handlarna. Prislistan börjar på en nivå som ligger 64.000 kronor under vad en VW Scirocco med 210 hk kostar. Dags att bilda kö, eller?
Annons

Kia Pro Ceed GT – svenska priser och bildgalleri
Till Sverige kommer bara GT-versionen av Kia Pro Ceed. Som vi ser har GT lite aggressivare front och annorlunda varselljus. Det röda, horisontella strecket i underkant på grillen känner vi igen från en annan GTI-modell, byggd i Wolfsburg. KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT HOPPA TILL BILDGALLERIET

Den som väntar på något gott väntar som regel för länge. Men de som sett fram mot nya GTI-vagnen Kia Pro Ceed kan nu boka ett möte hos handlaren. De första bilarna har anlänt och vi har fått prislistan.

Kia envisas själv med att stava modellen som ”Kia pro_cee’d GT” men vi håller oss till en mera läsvänlig stavning. Under huven på Kia Pro Ceed GT hittar vi den nya versionen av Kias 1,6-liters GDi turbomotor med direktinsprutning och twinscrollaggregat. Toppeffekten anges till 204 hk vid 6.000 rpm och 265 Nm mellan 1.750–4.500 rpm, inte fy skam för en 1,6-liters motor.

Med sexväxlad manuell låda, som är standard, ska 0-100 km/h avverkas på 7,7 sekunder i Kia Pro Ceed GT. Toppfarten är 230 km/h. Segdragningen är bra, tack vare turbokraften, och intervallet 80-120 km/h på femmans växel går på 7,3 sekunder.

Exteriört blir det lite annorlunda detaljer på GT-modellen med modifierad front och akter, 18-tums fälgar, rödlackerade bromsok och speciella exteriörkulörer. På insidan av Pro Ceed GT hittar vi Recaro-stolar och aluminiumpedaler. Pro Ceed är givetvis ritad av Kias hyllade chefsdesigner Peter Schreyer.

Kia Pro Ceed GT och Ceed GT byggs i Kias fabrik i Zilina, produktionen startade i maj och nu kommer alltså de första bilarna till Sverige – och det finns tre utföranden att välja mellan: GT, GT Plus och GT First Edition. GT Plus-modellen har till exempel navigationssystem med backkamera, nyckelfritt låssystem, xenonljus och panoramasoltak. GT First Edition – som bara kommer till Sverige i 70 exemplar – får förutom GT Plus-paketet specialfälgar, numrerade instegslister och Deluxe White exteriörfärg. En liknande modell med fem dörrar, Kia Ceed GT, ska erbjudas senare (se bilderna längst ner i galleriet).

Svenska priser för Kia Pro Ceed GT:

pro_cee’d GT: 219.900 kr
pro_cee’d GT Plus: 249.900 kr
pro_cee’d GT First Edition: 259.900 kr

Nya Kia Pro Ceed har som övriga Kia-bilar 7 års fabriksgaranti, 5 års lackgaranti och 12 års rostskyddsgaranti.

Annons
Annons
Rulla till toppen