Opel Monza gör comeback i Frankfurt

I höst väcker Opel liv i ett klassiskt modellnamn. Konceptbilen Monza visas upp i Frankfurt – vågar vi hoppas på serieproduktion?
Annons

Opel Monza gör comeback i Frankfurt
Opel Monza Concept visar märkets framtida designspråk. Fler bilder kommer i samband med Frankfurtsalongen.

Det börjar dra ihop sig till bilsalong, den här gången i Frankfurt. Biltillverkarna börjar så sakta avslöja vad de kommer visa upp, och BMW satsar till och med på en testbana inne i montern.

Hos Opel är det nya konceptbilen Monza som ska locka nyfikna besökare. Än så länge har vi bara fått se en teaserbild, men i filmklippet ovan avslöjar Opelchefen Karl-Thomas Neumann några detaljer om konceptet.

Opel Monza Concept är en ”vision om framtiden”, och visar alltså vad vi kan förvänta oss av Opels design under de kommande åren.

Tyvärr finns ännu inga tekniska uppgifter om bilen, men det ryktas om att Opel Monza är bakhjulsdriven och bygger på samma plattform som Cadillac ATS. Om Opel Monza sätts i serieproduktion blir det förmodligen 2016, med bensinmotorer från Cadillac och Opels egna dieselmotorer. Eventuellt kan den byta namn till Buick om den börjar säljas i USA.

Annons
Annons
Rulla till toppen