Nästa Mercedes GLK blir rundare – och större

Just nu värmetestar Mercedes nästa generation av crossovern GLK i Death Valley. Den blir större och rymligare – och ska utmana BMW X3.
Annons

Nästa Mercedes GLK blir rundare – och större
Mercedes värmetestar just nu nästa generation GLK i Death Valley. Designen blir rundare, och inte lika kantig, som på den nuvarande modellen. Foto: SB Medien

Bilarna i lilla crossoverklassen säljer fantastiskt bra. Nissan var tidigt ute med Qashqai och sedan dess har flera biltillverkare hakat på och lanserat högbyggda versioner av befintliga modeller.

Mercedes GLK lanserades 2008 och utmanar bland andra Audi Q5, BMW X3 och Volvo XC60. Efter fem år och ett ansiktslyft har Mercedes nu börjat testa andra generationen GLK.

De första spionbilderna visar en ordentligt maskerad bil, vilket gör det svårt att uttala sig om designen. Däremot vet vi att nästa Mercedes GLK blir större än den nuvarande modellen. Mercedes vill öka avståndet mellan GLK och den kommande GLA, som i princip är en högbyggd version av A-klassen. Mercedes GLK blir större än GLA, men ändå inte lika stor som ML. Längre hjulbas ger också bättre innerutrymmen, framför allt i baksätet.

Andra generationen Mercedes GLK dyker upp 2015 och får då också Mercedes nya, 9-stegade automatlåda 9G-Tronic.

Läs också: Mercedes GLK får ett lyft

Annons
Annons
Rulla till toppen