Honda Civic Type R ska bli snabbast på Ringen

Snart lanserar Honda den hett efterlängdade Civic Type R. Den ska bli snabbast bland de framhjulsdrivna modellerna på Nürburgring, tack vare en helt ny turbomotor.
Annons

Honda Civic Type R ska bli snabbast på Ringen
Just nu testas Honda Civic Type R på Nürburgring. Modellen får sänkt sportchassi, lågprofildäck, större bromsar, fyra avgasutblås, ett bodykit och en stor bakvinge. Foto: SB Medien

Honda bygger vidare på Civicfamiljen. Vi har redan fått se kombimodellen Civic Tourer, som dyker upp på bilsalongen i Frankfurt. Honda har också lanserat en ny dieselmotor med 120 hästkrafter i Civic.

Nu står det klart att Honda också ska visa upp en Type R-version av Civic 2015. Föregångarna har haft högvarviga sugmotorer, men nya Civic Type R får istället en turbomotor – och det ryktas om en effektsiffra på upp till 300 hästkrafter.

Det skulle placera Honda Civic Type R i samma klass som Opel Astra OPC och BMW M135i, till skillnad från de tidigare modellerna som snarare konkurrerat med Volkswagen Golf GTI.

Honda har enligt Autocar satt som mål att Civic Type R ska bli den snabbaste framhjulsdrivna bilen på Nürburgring, en titel som nu innehas av Renault Mégane RS 265 på 8:07.97.

Se fler spionbilder i galleriet

Annons
Annons
Rulla till toppen