Hyundai i20 blir större och snyggare

Småbilsklassen får snart tillskott av andra generationen Hyundai i20. Den kan få en helt ny turbomotor och ska sätta Volkswagen Polo på plats.
Annons

Hyundai i20 blir större och snyggare
Designen på nya Hyundai i20 blir inte lika rund och böljande som de tidigare modellerna. Peter Schreyer är designchef för Hyundai och Kia, och har bland annat designat första generationen Audi TT. Klicka för att se fler bilder! Foto: SB Medien

Hyundai fortsätter utveckla nya modeller här i Europa. Efter nya i10 har det blivit dags för en helt ny generation av småbilen i20, som ska utmana Volkswagen Polo och Suzuki Swift.

På de här bilderna testas nya Hyundai i20 i södra Europa, och enligt vår spionfotograf är bilen inte alls lika tungt kamouflerad som testbilarna från Hyundai och Kia brukar vara. Det tyder på att premiären inte ligger alltför långt bort. Vi kan förvänta oss att nya Hyundai i20 visas upp 2014.

Hyundai har under flera år designat bilarna enligt konceptet ”Fluidic sculpture” med böljande och runda former. Även om det är svårt att uttala sig med säkerhet om i20-designen verkar det som att Hyundai går över till en något kantigare design med raka och tydliga linjer. Motorhuven är också något längre än vad den brukar vara på småbilar – kanske för att skapa en lite lyxigare ”premiumkänsla”?

Än så länge finns inga tekniska detaljer om nya i20, men en gissning är att Hyundai väljer att lansera den nya, turboladdade 1,0-litersmotorn i samband med att i20 visas upp. Den får 120 hästkrafter och går under namnet T-GDi Kappa.

Se fler bilder i galleriet

Annons
Annons
Rulla till toppen