McLaren F1 mot 6 ”analoga” superbilar

Veckans häftigaste film kommer från Evo som provkört McLaren F1 på tomma vägar i Wales. Som om det inte vore nog jämförs den med sex tidlösa klassiker från Ferrari, Noble, Lamborghini, Pagani och Porsche.
Annons

Alla biltester behöver inte handla om vem som är snabbast, billigast eller rymligast. Engelska superbilstidningen Evo har fokus på körglädje och den där speciella känslan när de kör några av tidernas bästa superbilar.

Här bjuds vi på en 17-minutersfilm längs landsvägarna i Wales med McLaren F1, Lamborghini Aventador LP670-4 SV, Ferrari F40 och F50, Porsche Carrera GT, Noble M600 och Pagani Zonda.

Idén bakom reportaget är att samla ihop ett gäng ”analoga” superbilar. Lamborghinin är den enda med automatlåda, de övriga har manuell låda, och i många fall varken antisladdsystem eller ABS-bromsar.

Alla bilar bjuder förstås på en fantastisk upplevelse. Ferrari F50 har kanske blivit lite bortglömd bakom klassiska F40, men här får den upprättelse. Till slut är det tre bilar som verkligen står ut och erbjuder något mycket speciellt – den ”analoga” känslan, som motpol till dagens högteknologiska hybridsuperbilar.

”Vi behöver fler bilar som är lätta och sätter föraren i centrum. Det är det som gör alla dessa bilar speciella”, säger Henry Catchpole på tidningen Evo.

Annons
Annons
Rulla till toppen