Peugeot 208 GTI R ska hylla Pikes Peak

I somras satte Sebastien Loeb nytt rekord uppför Pikes Peak med sin specialbyggda Peugeot 208 T16. Rykten från Frankrike berättar att Peugeot ska hylla Loeb med en tuffare och starkare version av 208 GTI – ska vi gissa att den får tillägget ”R”?
Annons

Peugeot 208 GTI R ska hylla Pikes Peak
En lite busigare Peugeot 208 GTI med höjd effekt? Ja tack, det vill vi gärna ha! KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

I våras var vår reporter Erik Trulsson i södra Frankrike och provkörde nya Peugeot 208 GTI längs Route Napoleon. En trevlig provkörning, om det inte vore för att Erik några veckor tidigare hade kört Ford Fiesta ST längs samma sträcka.

Hur trevlig och kapabel Peugeot 208 GTI än är så saknar den en del av den skärpa och reaktionssnabbhet som Ford byggt in i chassit på Fiesta ST. Erik Trulsson frågade Peugeots ingenjörer om det inte fanns utrymme för en ännu piggare version ”ovanför” 208 GTI men fick beskedet att något sådant inte är aktuellt.

Men kanske blir Erik och alla andra GTI-entusiaster bönhörd ändå. Våra franska kolleger på L’Auto-Journal hävdar i sitt senaste nummer att en specialversion av Peugeot 208 GTI är på väg och ska lanseras nästa år. Förmodligen blir det inte samma motor som i Peugeot RCZ R med 270 hk men förmodligen en ökning från dagens 200 hk i 208 GTI till kanske 230  hk.

Den nya modellen, som vi gissar får namnet ”Peugeot 208 GTI R” ska också vara en hyllning till Sebastien Loeb rekordkörning uppför Pikes Peak med sin Peugeot 208 T16. Kanske petar Peugeot in namnet och döper specialmodellen till ”Peugeot 208 GTI Pikes Peak”. Som ni läst tidigare idag ska Peugeot visa upp en starkare version av 308 med 270 hk, kallad 308 R Concept, på Frankfurtsalongen.

Snart är det dags för bilsalong i Frankfurt och då får vi se om Peugeot bjuder på en föraning av 208 GTI R, tillsammans med den redan aviserade 308 R.

 

Källa: L’Auto-Journal

Annons
Annons
Rulla till toppen