Årets klipp: Så här sparar du 18.000 kronor!

Vi har hittat årets klipp på bilsalongen i Frankfurt. Du kan få en mer individuell, speciell och snyggare ”Golf” kombi samtidigt som du sparar 18 lakan. Missa inte detta!
Annons

Årets klipp: Så här sparar du 18.000 kronor!
Ams utsände kikar under locket på Seat Leon ST kombi.

Kombiversionen av Seat Leon ST, alltså Leon ST Kombi, har ett instegspris i Sverige på 166.900 kronor. Den billigaste Golf Sportscombin kostar 184.500 kronor. Så vad ska du då göra med alla pengar som du får över?

Seat Leon ST Kombi bygger på den geniala MQB-plattformen precis som Volkswagen Golf och Audi A3. Och du kan räkna med att nästan alla komponenter under skalet kommer från samma lagerhyllor.

Seat har satsat på att ge Leon ST Kombi en sportigare profil än koncernsyskonet Golf. Och frågar du oss så är den både snyggare och roligare eftersom den inte kommer att vara en bråkdel så vanlig som Golfen. Du kan dessutom även få din Seat Leon ST Kombi med adaptivt chassi, det vill säga justerbara dämpare, och radarbaserad adaptiv farthållare.

Annan smaskig utrustning som du inte behöver vara utan är led-ljus och bra multimediasystem. Progressiv styrning finns som tillval. Den sportigare designen gör att Leon ST Kombi visserligen har ett något mindre bagageutrymme, 587 liter mot Golf Sportscombis 605 liter. Men hur ofta lastar du 605 mjölkpaket? Och om du måste göra det kan du ju alltid ta av dina 18.000 kronor och hyra ett släp.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen