Doldisen som kan bli årets roligaste sportbil

Caterham bjuder på ett spännande recept i nya konceptbilen Aerospace: låg vikt och en högvarvig motor. Dessutom med moderniteter som launch control och antispinn.
Annons

Caterham visar en ny, tävlingsinspirerad bil med namnet Aeroseven. Det handlar än så länge om en konceptbil men med lite tur kan bilen få grönt ljus för serieproduktion 2014.

På Frankfurtsalongen lanserade Caterham en ny instegsversion av klassiska Seven, med bara 80 hästkrafter. Det viktiga är inte effekten, utan den låga vikten, påpekar Caterham.

Men märket behöver också moderna modeller och där kommer Aeroseven Concept in i bilden. Tillverkarens F1-team har hjälpt till med utvecklingen och designen ska visa ungefär vad vi kan förvänta oss av Caterham under de kommande åren.

Tvåsitsiga Caterham Aeroseven och har en 2,0-liters fyrcylindrig motor på 240 hästar (vid 8.500 r/min) och 206 Nm (vid 6.300 r/min). Den kopplas till en 6-växlad manuell låda.

Enligt Caterham ska nya Aeroseven fixa 0–100 km/h på ”under fyra sekunder”. Dessutom finns, för första gången i en Caterham, både antispinn och launch control.

Caterham brukar ju ha stort fokus på låg vikt, men exakt hur mycket Aeroseven väger vill företaget inte avslöja. Vikt/effekt-förhållandet ska enligt Autocar hamna på omkring 400 hk/ton, vilket borde innebära att Caterham Aeroseven väger drygt 600 kilo.

Annons
Annons
Rulla till toppen