Sverigebilen som överraskar med toppbetyg

Ett gäng svenska ingenjörer har sett till att Qoros 3 får högsta betyget hittills i år hos Euro NCAP. “Vi är mycket stolta”, säger en Qoroschef.
Annons

Sverigebilen som överraskar med toppbetyg
Qoros blir först ut bland de kinesiska biltillverkarna med ett femstjärnigt Euro NCAP-betyg.

Hos kinesiska biltillverkare är det verkligen inte vanligt med toppbetyg hos krocktestorganisationen Euro NCAP. Det har aldrig hänt – förrän nu.

Qoros 3 Sedan får fem stjärnor i den senaste testomgången från Euro NCAP. Resultatet blev ett av de bästa någonsin.

”Det här är ett historiskt ögonblick. Det är inte bara en imponerande prestation, utan även det första fordonet från Kina som får högsta betyg. Faktum är att det är det högsta resultat som uppnåtts för passagerarsäkerhet för vuxna i Euro NCAP under 2013″, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare för Euro NCAP.

Sverigebilen som överraskar med toppbetyg
Roger Malkusson ansvarar för ”Vehicle Integration” på Qoros.

Qoros har delvis utvecklats av svenska ingenjörer och många har tidigare jobbat på Saab.

”Vårt säkerhetsteam består av experter från många olika länder och vi har fokuserat våra ansträngningar på att leverera en genomgående välutvecklad bil som får maximala säkerhetspoäng. Vi är mycket stolta över att ha uppnått högsta betyg”, säger Roger Malkusson, som ansvarar för fordonsintegrering på Qoros.

Qoros 3 Sedan fick högsta resultat i passagerarsäkerhet för vuxna hittills under 2013. Nackstöden ska reducera risken för whiplashskador och Qoros 3 fick också bra resultat i kategorierna ”skydd av barn” och ”skydd för fotgängare”. Däremot har bilen inte autobroms, som hjälper till att undvika olyckor vid exempelvis kökörning.

Läs alla detaljer om krocktestet hos Euro NCAP

   


Annons
Annons
Rulla till toppen