Bilen som ska premiumisera Renault

Kan den nya spatiösa premiumtransporten få Renault att mäta sig mot dyrare märken? Renault vill få oss att tro det i alla fall.
Annons

 

Renault is back! I alla fall om man ska tro på Axel Bruen, designchef för det franska märkets konceptbilar. Även om Renault har gjort vågade försök att ta sig in i premiumsegmentet förut, så verkar de övertygade om att kommande Espace ska säkra deras plats i finrummet.

Men den klassiska minibussen är inte en klassisk minibuss längre. Designen talar mer språket av en crossover där tydliga drag av suv och mpv blandas in i konceptet. Mycket plats för de åkande utlovas dock fortfarande.

Renault skräder inte orden utan jämför Espace med en privatjet. Framgångsrika människor ska få sin personliga space och en komfort som överträffar allt annat. Varje stol har ett eget högtalarsystem och konstant uppkoppling. Inredningen ska vara klädd av exklusivare material och taket har ett mönster som inspirerats av kartan över Paris. Renaults industridesigner, Laurens van den Acker, drar liknelsen med nya Espace och ett TGV, alltså ett franskt höghastighetståg.

Med konceptbilen av Espace vill Renault förverkliga de drömmar som vi har om att resa. Det ska bli intressant att få se och provköra den färdiga bilen. Tidigare Espace har fått hjärtat att klappa lite extra för flera av oss här på redaktionen.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen