Mercedes pressar nya S-klass XXL på Ringen

Lyxmärket Maybach är nedlagt – men snart kommer en ersättare. Mercedes lanserar en extra lång lyxversion av S-klass.
Annons

Mercedes har visat upp nya S-klassen i både kort och lång version – även om en 5,12 meter lång bil knappast kan beskrivas som kort. Den längre versionen är mäter hela 5,25 meter, men för vissa kunder är inte heller det tillräckligt.

Lyxmärket Maybach blev en flopp och är numera nedlagt, men Mercedes tänker ändå erbjuda en riktigt lyxig version av S-klassen som en ersättare för de kunder som saknar Maybachmärket.

Exakt hur lång Mercedes S-klass ”XXL” blir vet vi inte ännu, men vår spionfotograf har fångat bilen på Nürburgring, av alla ställen. Inte ens Mercedes S-klass slipper alltså undan tortyren på Ringen, även om föraren här verkar ha en ganska avslappnad inställning till ”det gröna helvetet”.

Designmässigt verkar bilen inte skilja sig mycket från en vanlig S-klass, förutom de långa bakdörrarna och fönstret bakom C-stolpen.

Den långa lyxversionen av Mercedes S-klass får förmodligen heta Pullman. Den visas upp 2014, eventuellt på bilsalongen i Genève.

Se alla spionbilder i galleriet

Foto & film: SB Medien

Mercedes pressar nya S-klass XXL på Ringen
De kunder som har råd att köpa en S-klass Pullman kommer förmodligen inte pressa runt bilen längs Nürburgring, men det var där vår spionfotograf fångade bilen. Foto: SB Medien
Mercedes pressar nya S-klass XXL på Ringen
Så här kommer den färdiga versionen av Mercedes S-klass Pullman se ut när den lanseras, enligt vår illustratör Schulte Design.
Annons
Annons
Rulla till toppen