Här är bilen som kvinnor tänder mest på

Män tror att en dyr bil ökar deras raggningschanser. Men egentligen är det precis tvärtom – kvinnor föredrar män med miljöbil. Kvinnor anser dessutom att dyra bilar körs av arroganta, självupptagna och farliga män.
Annons

Här är bilen som kvinnor tänder mest på
Ja, grabbar, nu gäller det att tänka om. Ställ 911:an hemma och hyr en svart Toyota Prius istället. Då ökar raggningschanserna hos kvinnorna!

Hur ska man imponera på motsatta könet? En ny undersökning från Storbritannien visar att vi till stor del kör på i de gamla vanliga hjulspåren, trots att de flesta skulle tjäna på att tänka annorlunda. Män och kvinnors uppfattning om bilval är helt motsatta.

Konsumentsajten Motors.co.uk intervjuade 2.000 vuxna kvinnor och män om deras inställning till valet av bilmodell. Det visade sig att mer än hälften, 53 procent, av kvinnorna ansåg att bränsletörstiga och dyra bilar körs av arroganta män. 44 procent av kvinnorna ansåg att sportbilar körs av självupptagna män och 38 procent av de tillfrågade kvinnorna ansåg till och med att sportbilsförarna var farliga för andra trafikanter.

Hälften av de tillfrågade männen har en helt motsatt uppfattning, de tror nämligen att en snygg och dyr bil ökar deras chanser hos kvinnor och gör dem mer attraktiva. Något förvånande var också att många män, cirka en tredjedel, ansåg att förarna av suvar och offroadbilar var arroganta – 29 procent av männen stämplade denna grupp som rent otrevliga i trafiken.

Undersökningen som gjordes av Motors.co.uk visade att kvinnor föredrar bilmodeller som förknippas med trygghet och ansvarskänsla. ”Vanliga” bilmodeller som Ford Mondeo och Volkswagen Passat förknippas med ansvarstagande och säkra, manliga bilförare.

De män som kör halvkombimodeller har en mera anspråkslös karaktär, ansåg kvinnorna.

En sak som män och kvinnor trots allt har gemensamt är att kulören svart anses som mest attraktiv.

Den sammanlagda slutsatsen från den brittiska undersökningen pekar alltså mot att män borde köra en svart Toyota Prius (rätt kulör, halvkombi, infte för dyr och miljöbil) – då är chansen störst att få napp hos kvinnorna!

 

Källa: Motors.co.uk ”Women put off by flashy sports cars”

Annons
Annons
Rulla till toppen